Werkwijze

Hieronder kun je meer lezen over de werkwijze van BeterBrein. Een traject bij ons bestaat uit verschillende stappen. 

Het begint bij de intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. Daarna kijken we breed mee met de klachten. Zo wordt er altijd gebruik gemaakt van een ontwikkelingsanamnese, een gesprek waarin de hele ontwikkeling vanaf de zwangerschap wordt doorgenomen. Zo kijken we of er zaken zijn die met de klachten samenhangen. Ook nemen we na jullie toestemming contact op met school en eventuele andere betrokken. Samenwerken vinden we belangrijk.

Onderzoek

Na de intake bepalen we welk onderzoek nodig is om uit te zoeken wat er aan de hand is. We gebruiken verschillende instrumenten om bijvoorbeeld de concentratie te meten, voeren neuropsychologisch of intelligentieonderzoek uit en gebruiken eventueel vragenlijsten en spelcontacten om klachten beter in beeld te krijgen. 

Terugkoppeling

Na de intakegesprekken en de eventuele onderzoeken plannen we een gesprek om onze bevindingen met jullie te delen. We leggen de behandelmogelijkheden voor en maken samen een plan voor de behandeling.

Behandeling

De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit gesprekken om de klachten beter te begrijpen, een cognitieve training, begeleidingsgesprekken voor de ouders, samenwerking met school, (cognitieve) gedragstherapie of systeemtherapie. We kijken of de contacten wekelijks nodig zijn of minder, altijd in overleg met jullie.

Evaluatie

Uiterlijk een half jaar na het opstellen van het behandelplan evalueren we samen hoe het gaat en stellen het plan eventueel bij.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wij helpen u graag verder met het verkrijgen van meer informatie. Op onze website komen verschillende onderwerpen ter sprake. Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met BeterBrein via onderstaande contactknoppen.