06 - 57 57 60 95 info@beterbrein.nl

Cogmed verdiepingscursus

Cogmed verdiepingscursus

NB: de Basisopleiding tot Cogmed Coach (ontwikkeld door BeterBrein) is volledig webbased en kunt u bij Pearson Academy volgen. Deze is vereist als u deel wilt nemen aan de verdiepingscursus.

Gedurende deze cursus van een dag krijgt u een verdieping van hetgeen u in de basisopleiding tot Cogmed Coach heeft geleerd. De wetenschappelijke achtergrond van Cogmed bij klinische doelgroepen wordt behandeld. U leert Cogmed toe te passen in de klinische setting (GGZ) door  casusbesprekingen, oefeningen en casusopdrachten. Ook leert u welke zaken kenmerkend zijn bij het toepassen van Cogmed bij doelgroepen in de (specialistische) GGZ en u krijgt handreikingen hoe om te gaan met een stagnerende training. Verder leert u hoe de effecten van de training tot uiting kunt laten komen in het dagelijks leven.

 

Doelstelling

Aan het einde van de cursusdag:

  • Bent u bekend met de toepassingsmogelijkheden van Cogmed in een klinische setting;
  • Heeft u geleerd Cogmed te integreren binnen uw behandelpraktijk;
  • Kunt u stagnerende trainingen herkennen en interveniëren;
  • Bent u in staat om de transfer naar het dagelijks leven van de cliënt te optimaliseren.

 

Doelgroep

Deze dag is bedoeld voor gecertificeerde Cogmed coaches die Cogmed toepassen in een klinische setting. De cursus wordt op wetenschappelijk niveau gegeven met een vertaling naar de klinische praktijk.

 

Studiemateriaal- en belasting

10 uur zelfstudie met artikelen die van tevoren zullen worden toegezonden en een digitale toets waarvan 70% van de vragen goed moet worden beantwoord.

6 uur cursusdag met casusbeschrijvingen, hand-outs en oefeningen.

 

Accreditatie

Voor deze training wordt accreditatie aangevraagd voor NIP psychologen Eerstelijn en NIP K&J psychologen/NVO orthopedagoog-generalist.

 

Aanmelden of meer informatie? Klik hier.