06 - 57 57 60 95 info@beterbrein.nl

Cogmed werkgeheugentraining

Cogmed Werkgeheugen Training is een trainingsprogramma dat ontworpen is met als doel het werkgeheugen te verbeteren. Het werkgeheugen is een systeem dat informatie kort opslaat en bewerkt. In het dagelijks leven gebruiken we ons werkgeheugen bij het onthouden van instructies, oplossen van problemen, het vasthouden van de concentratie en je niet laten afleiden. Bij 80% van de deelnemers leidt deze training tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie.

Cogmed heeft een veelomvattend software-trainingsprogramma met een persoonlijke coach ontwikkeld. Kleuters en hele jonge kinderen trainen met Cogmed JM (15-20 minuten). Kinderen vanaf 7 jaar trainen met het zogenaamde Cogmed RM trainingsprogramma (45-60 minuten). Volwassenen trainen met Cogmed QM (30-45 minuten).

Elke trainingsdag begeleidt Cogmed zijn gebruiker door verschillende oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal gemaakt op het trainen van zowel het visueel-ruimtelijke als het verbale werkgeheugen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen past zich continu aan op de prestaties van de gebruiker. Het gehele proces wordt begeleid door een gekwalificeerde Cogmed Coach. Als Cogmed door een kind wordt gedaan, wordt van de ouders van een kind verwacht dat zij het kind coachen en motiveren tijdens de training. De training kan thuis achter de computer of de tablet plaatsvinden.

Meer informatie: www.cogmed.nl

Zelf uitproberen: www.mycogmed.com en klik op ‘Try Out Cogmed’.

De training volgen bij onze praktijk in Groningen: www.praktijkvanderzwaag.nl

Zoek een Cogmed Coach bij u in de buurt: www.cogmed.nl/vind-jouw-coach